Pages

12 Ağustos 2014 Salı

DÜŞÜNCE GÜCÜ İLE ZAYIFLAMA



DÜŞÜNCE GÜCÜ İLE ZAYIFLAMA



Beynimiz hayal ile gerçeği ayırt edemez.Bunun nedeni bizim gözlerimiz ile değil beynimizle görmemizdir.Aslında gözlerimiz görmez,gözlerimiz sadece elektrik akımlarını beyne gönderir.Beyin ETKİLİ bir şekilde hayal kurduğunda bunu gerçek zanneder.


Hayatları boyunca kilo sorunu yaşamayan insanlar ne diyor devamlı NE YESEM  KİLO ALMIYORUM  hiçdüşündünüzmü beyinlerini böylekodladıkları için kilo almadıklarını.
Kilo vermek istiyorsak bunu beynimize devamlı olarak söylemeliyiz:ben kilo verdim istediğim kiloya geldim ne giysem yakışıyor bunu tam 21 gün boyunca tekrarlayın hayaller kurun 7 gün hiçbir şekilde kilonuzu düşünmeyin sonra 21 gün daha aynı şekilde hayal kurun.Bundan sonra beyin sizin emrinize geçmeye başlıyor ve dediğinizi yapmakiçin uygulamaya geçiyor.

Hormon ve salgılanması gereken maddelerin emrini beyin verir. Beyine az önce dediğimiz gibi komutlar gönderdiğinizde yaptığı salgılar ve hormonların seviyesi değişecektir. Yavaş çalışan metabolizmanızın hızlanması ve iştahınızın azalması, hızlı yağ yakımı gibi faaliyetler için gerekli maddeleri salgılamak üzere beyin harekete geçer. Dolayısıyla zayıflama biyokimyasal olarak içeride bir hareketlenme ile başlar ve sağlıklı devam eder. Vücuda uygun olmayan, kulaktan dolma diyetler yapılmadığı için vücut sağlıkla zayıflar ve hiç zorluk çekilmez. Her şey beyine gönderilen komut ve inanma işidir. Söyleyin ve inanın.

Kilo verdikten sonra en ufak bir yiyecek kaçırmasında “eyvah kilo alacağım, bugün çok yedim, hemen spor yapmalıyım ki yediklerim erisin” gibi felaket cümleleri kesinlikle kurmayın. Vücut aslında kilo yapmayacak olan bu küçük kaçamağı hemen kilo olarak size döndürmeye yardım eder. İdeal kilonuza ulaştıktan sonra kuracağınız tek cümle “artık ne yersem yiyeyim asla kilo almam” olsun ve eski büyük bedenlerden hemen kurtulmayı unutmayın. Onlara bir daha ihtiyacınız olmadığına bilin ve inanın.
Tartıyı kaldırın çünkü kaç kilo verdiğinizi bilirseniz bir noktada durmanız gerektiği beyninize gidiyor ve kilo verme orda bitiyor.Masada oturduğunuz yeri değiştiriyorsunuz.Akşam televizyon karşısında oturduğunuz yeri değiştiriyorsunuz.Tabaklarınızın boyutunu değiştiriyorsunuz bir süre tatlı tabakları ile yemek yiyeceksiniz.

Diyet listeleri yok.Diyetteyim demek daha çok yemek isteği artırır.Beyniniz olumsuz komutu alır.Pizza yasak dediğinizde beyniniz yasak değil pizza zihninizde canlanır.Diyet yapacak kişi kendisine kesinlikle yasaklar koymayacak.Pizza yemeyecem ama güzelbir salata beni bekliyor diye beyninize sinyal göndereceksiniz.Yasak olduğundan değil tercihiniz olduğunu beyniniz algılamalı.Çukulata ve pasta ödülünüz değil cezanız olmalı beyninizi yönlendiremediğinizde ceza olarak yiyeceksiniz.Bir süre sonra beyin bunları ceza olarak algıladığı için nefret edecek bu yiyeceklerden.

Beyninizi doğru yönlendirdiğinizde artık kilo probleminiz kalmayacak.Boş boşuna zayıflamak için avuç dolusu para dökmenize gerek yok çünkü o programlarda zayıflasanız bile tekrar 5 kilo fazlasıyla kilo alacaksınız.Güç sizde önemli olan beyninizi nasıl yönlendirdiğiniz.


1 yorum: