Pages

3 Ağustos 2014 Pazar

Burçların Genel Özellikleri

KOÇ BURCU

Zodyak kuşağının ilk burcu  Koçtur.Ruhun hayata başlangıcı olarak bilinir.
Her zaman ilkleri yansıtır.Koçlar aşırı bağımsızdır.toplum içerisinde ben buradayım diyen tavırları vardır.Dosdoğru insanlardır formalitelerden hiç hoşlanmazlar.Sabırsızdırlar,çocuk ruhu taşırlar,kurallarla yaşamayı sevmezler samimidirler. En zor koşullara bile katlana bilirler. Hiç düşünmeden hareket ederler,kin tutmazlar.

Hayat Koçlar için heyecanlı bir maceradır.Hayatın tadını çıkarmayı iyi bilirler.Çok bencil gibi görünseler de bencil değildirler.Başkalarının ne düşündüğü yaptıklarının toplum tarafından onaylanıp onaylanmadığıyla ilgilenmezler.Devamlı olarak hayata meydan okurlar.
BOĞA BURCU
Boğa hayatta güvenlik ve sağlamlık arar.Uzun vadeli planlar yapar ilişkilerinde sadakat ararlar.Kararlıdırlar çevrelerine güven verirler Boğa dostunuz varise asla sırtınız yere  gelmez.
Boğalar aşırı derecede inatçı ve kıskançdırlar. Yaratıcılıktan yoksundurlar.Hayatın tüm zevklerini çıkarmayı iyi bilirler. Çok fazla bağlanırlar. Sevgi,şefkat ve bağlılık deyince ilk akla gelen Boğalar'dır
Kişiliğinden asla ödün vermez.Hayallerle işi olmaz.Boğa beş duyu organını ustalıkla kullanır.Sanat ve aşk insanıdır.

İKİZLER BURCU
İkizler burcunun en önemli özelliği çok  yönlü ve çok renkli bir kişiliği olmasıdır.Bir konu hakkında odaklanmaktan nefret eder.Neyi sevdiğini yada nefret ettiğini öğrenmek için ömrünüz yetmez.İkizlerin hitabet sanatı çok yüksek olduğu için çok az bilgisi olan bir konuyu bile öyle anlatır ki o konuda bilmediği tek bir şey yok zannedersiniz.
Bir konuda kendini düşünüyorsa ilkesiz davranabilir  hatta yalan söyleyebilir.Duygusal yönleri zayıftır.Aslında İkizler çok yaratıcıdır ancak çok düşünmekten ve çok zorlamaktan Yaratıcılıklarını kaybederler.

YENGEÇ BURCU
Yengeç burcu  çocuk gibi yumuşaktır. Duygularla hareket ederler ve sevdiklerini aşırı derecede korurlar.Dışarıdan çok sert gözükseler de hassas ve koruyucu doğaları vardır.Çok yumuşak ve iyi bir kalpleri vardır. Alışılması çok zor insanlardır.Zor duruma düştüklerinde  bazen çok sert bazende çocuk gibi kırılgan olurlar.Dengede kalabilmeleri için onlara bir yuva ve güvenlik gerekir.
Bir  toplulukta herkes tarzını koyarken Yengeç geri çekilir çünkü yaşamla yarışmayı bilmez ve hayatı boyunca öğrenemez.Yengeçler yaşamın barış elçileridir.

ASLAN BURCU
Aslan burcu yönetmeyi ve her zaman odak noktası olmayı severler.Hayatlarında yenilgiye tahammül edemezler.Ancak mücadele ederken dürüst ve merttir. Aşırı gururlu olduklarından kimse onlara hükmedemez ve bazen bu gurur yüzünden kendilerini olduğundan daha yüksekte görürler.Lükse ve ihtişama düşkündürler.Buna karşın affedicidir .İhtiyacı olanlara yardım elini uzatır bu konuda bonkör ve eli açıktır.
Aslan için yaşam değerli bir hediyedir.Hayatın her noktasında kendini tiyatro sahnesinde gibi görür.Aşk ve heyecanı sever.

BAŞAK BURCU
Başak burcu çalışkan düzenli ve pratiktir.Düzen sistem Başak için çok önemlidir.Organizasyon konusunda Başağın üstünde kimse yoktur. Mükemmelliyetci olduklarından çevrelerine karşı acımasızca eleştiricidir.Sözleri samimi ve içtendir.Gözleri devamlı ışıldar.Ön yargıları çok fazladır. İdealleri neyse  öyle yaşarlar.Kolay evlenemezler aşka inanmazlar.
Başak'ın yanında hiç bir sorunuz cevapsız kalmaz Başaklar bilgi küpüdür ve daima öğrenmeye meraklıdır.

TERAZİ BURCU
Terazi burcu dengenin burcudur.Teraziler çevreleri ile uyumlu ve barışçıldır. Adalet duyguları çok fazla gelişmiştir.Teraziler genelde hukukçu olur.Terazilerde çevrelerine güzellik katma kabileyeti vardır.dokundukları her şeye güzellik ve uyum getirirler.Teraziler kendilerinden önce başkalarına odaklanan bir burçtur. İdeal eştir. Yalnız kalmak terazilere göre değildir.
Kararsız kalmak ve sürekli denge bulamamak zayıf yönleridir.Başkalarından kolayca etkilenebilirler.Akıl,mantık,aşk işte terazi

AKREP BURCU
Akrep burcu aşırı uçlarda yaşayan çözümlenmesi zor bir burçtur.Akrep derin biriçsel güce sahiptir.Sınırları zorlayan bir burçtur.Yalnızlık Akrebi hiç sıkmaz.Sabırlı ve özenlidirler.Hiç bitmez enerjileri vardır.Sezgileri güçlüdür .Kimi zaman patavatsızlık yapıp insanları kırabilirler.İlişkilerinde çok sahiplenici ve kıskançtırlar.
Akrep kilitli bir kutu gibidir.Kendi Hakkında bilinmesini istemediği konularda bir sır küpüdür.Ser verip sır vermezler.Yaşamın anlamı,ölüm ve ölümden sonrası gibi konular doğal ilgi alanlarıdır.

YAY BURCU
Yay burcu iyimserlik ve yeniliklere açıktır.Yaşama karşı coşkulu ve idealisttir.Felsefe yayın konusudur.Yaylar yerlerinde duramazlar devamlı gezip dolaşmak yeni yerler görmek isterler.Çok öğrenmeyi yeni keşifleri severler ancak çok çabuk sıkılırlar.Yaylar devamlı bir arayış içerisindedirler.İyi konuşmacıdır. Mizah yeteneği olan iyi arkadaşlardır.Spora karşı özel yetenekleri vardır.
Burçlar içerisinde geçmişlerinden en fazla ders çıkaran burçtur.Yine yaylar burçlar arasında en mutlu kişilerdir.Asla sıradan değildirler.

OĞLAK BURCU
Oğlak burcu ciddi,güvenilir.sorumluluk sahibi ve yılmadan çalışan burçtur.görev duyguları çok yüksektir.İyi bir iş adamı veya kadını olabilir.Oğlaklar için disiplin çok önemlidir.Kolayca güvensizliğe kapılabilirler.Genellikle somurtkan ve ciddi tiplerdir.Genelde duygularını göstermeyen,derinlerde yaşayan,maddi güvenliğe önem verirler.
Oğlaklar gelenekçi ve muhafazakardırlar bu yüzden genellikle ailelerinin istediği kişiyle evlilik yaparlar.Soğuk görünüşlerinin altında sıcacık bir kalp taşırlar.

KOVA BURCU
Kova burçları hümanisttirler. Toplum meseleleri ile ilgilenen aynı zamanda yenilikçi ve idealisttirler.Dünyanın daha iyi olması için çalışırlar.Kovalar kişisel ve toplumsal özgürlüğe değer verirler.Ancak Kova sabit bir burç olduğundan  kendi görüşlerini kolay değiştirmeyen inatçı ve sabit fikirli davranışlarda bulunabilirler.Genellikle görüşleri çağın ötesindedir.
Bir Kovayı farketmemek imkansız gibidir çekim güçleri çok fazladır.Hesap sormayı bilmediği  için hesap sorulduğunda hayretle karşılar.Kovalar iyidirler.

BALIK BURCU
Balık burcu  merhametli uysal  ve vicdan sahibidirler.Balıklar çok duyarlı olduklarından çok çabuk incinip kırılabilirler.Hayal güçleri çok geniş olduklarından hayal dünyasında yaşarlar ve gerçeklerden kaçarlar.Balıklar bu dünyada değilmiş gibi  bir izlenim verirler.Balıklar kendine güvensizlerdir.Çok çabuk hayal kırıklığı yaşar ve kabuğuna çekilir Balık burcundan doğanların sanatın her dalına yetenekleri vardır
Son burç olan Balık sevginin  ve evrensel birlikteliğin burcudur.Balık başkalarını en iyi anlayabilen ve  yardımcı olan burçtur.



0 yorum:

Yorum Gönder