Pages

14 Aralık 2014 Pazar

Oğlak Burcu




Grubu: Toprak

Uğurlu Gün: Cumartesi


Uğurlu sayı: 8


Uğurlu Taş: Lal, Siyah kehribar
 


Uğurlu Renkler: Kurşini, Koyu kahverengi


Uğurlu Çiçekler: Karagül, Kamelya, Kadife Çiçeği


Uğurlu Kokular: Kamelya, Çam


Uğurlu Müzik: Folk müziği


En Büyük Hedef: Yükselmek


En Büyük Hata: Merak


En Büyük İstek: Başa geçmek


Olumlu Huyları


Güvenli, kararlı, tutkulu, özenli, düzenli, sabırlı, disiplinli

Olumsuz Huyları,

Katı görünüşlü, keskin tavırlı, kötümser, tutucu, basit, cimri

Genel Özellikler

Ciddilikleri, tutuculukları,ve güçlü iradeleri ile tanımlanırlar. En çok çalışan insanlardan olup, başkalarının saygısını kolayca kazanırlar. Oğlakların temel özelliklerinden biride güvenilirliği ve dürüstlüğüdür. Gelişmiş bir görev duyguları vardır. Yaşama karşı yaklaşımının ciddi olması kimi zaman yanlış anlaşılmasına yol açar. Yaklaşım tarzı onun duygusuz veya fazla ciddi olarak anlaşılmasını sağlar. 

Oğlak her zaman başarılı olmayı ister. Teknolojiyi yakından takip eder. Konuşurken ve düşüncelerini ifade ederken abartılı bir tarz izleyebilir. Oğlakların yaratıcı yönlerinin pek geliştiği söylenemez. Oğlak başkalarına iyilik yapmayı sever. Çok hareketli olmayabilir ancak dikkatli ve sorumluluk sahibidir. Gözlemleri tutarlı, iş bölümü konusunda uzman biri olabilir. İnsanları dikkatlice inceleyip, anlamak için gayret gösterir. Grup çalışmasından zevk alır. Birine borçlu kalmaktan hoşlanmazlar. Tutkulu insan olduklarından kimseden geri kalmak istemezler. Çok iyi bir iş adamı olurlar. Oğlak kadınları eşlerinin yükselmeleri için ellerinden geleni yaparlar. Oğlaklar çok disiplinlidirler. Güvenilir insanlardır. Amaçlarına ulaşmak için dayanıklı bir biçimde çalışırlar. Onlara paranızı ve sırlarınızı verebilirsiniz. 

Kendilerine karşı olan kişilerle dalga geçerler. Çok duygulu oldukları söylenemez. Eleştirici yönleri başkalarının başarısızlıklarını abartmalarına neden olur. Kolay kolay gevşemezler. Somurtkan, kolayca alt üst olan kişilerdir. Yakınlarına ve eşlerine karşı diktatörce davranırlar. Uzun süreli arkadaşlıklar kuramazlar. Oğlaklar paraları konusunda çok dikkatli ama genellikle eli açık insanlardır. İhtiyacı olan kişiyi geri çevirmezler. 

Oğlaklar çok bağlı kişilerdir. Bir kişiye inanır ve güvenirlerse ömür boyunca ona bağlı kalırlar. Güçlü bir mizah yönleri vardır. Geleneklerine bağlıdırlar. Yeni kuşakla pek geçinemezler. Yalnızlığı severler. Geleceği planlarlar. Öğrendiklerini asla unutmazlar. Kurunlu ve depresyona yatkın kişilerdir. Gösterişi sevmezler. Güvenli, düzenli, gelir getiren işleri severler. Yaşamın ciddi bir iş olduğunu düşünür ve etrafında bulunanları denetler gibi yaklaşır. Onun bu durumu duygusuz ve fazla ciddi olarak anlaşılmasına neden olur. Hizmet sektöründe çalışırken çok başarılı olurlar. Yaratıcılık yönleri pek gelişmiş değildir. Hareketli değillerdir ama dikkatli ve sorumluluk sahipidirler.

Güvensizliği ve korkuyu zayıflık olarak nitelendirir.Oğlak istediği şeyi elde etmek için, hiç yorulmadan, uzun saatler boyunca istikrarlı bir şekilde çalışabilir. Espiri yeteneği gelişkin olan oğlağın, kendisi espiri konusu olduğu zaman şiddetle tepki gösterir. Toplum kurallarına çok kolay bir şekilde adapte olurlar. Ailelerine bağlıdırlar. Çocuklarını övmezler. Çocuklar genellikle ciddi ve yaşıtlarından daha olgun olurlar. Çok kitap okurlar.

Oğlak Kadını

Oğlaklar güven içinde olmak, otorite,saygı ve mevki isterler. Gelişmiş sanat yetenekleri vardır. Evlilikleri için mesleki kariyerleri ile ilgili fedakarlıkta bulunabilirler. Terbiyeli ve zarif insanlardır.

Romantik ortamlarda rahat olmakta zorluk çekerler. Kendisini yeteri kadar güvende hissetmedikçe size belli bir mesafede yaklaşırlar. Beraber olduğu kişiyle ilişkisinin nereye varacağını bilmek ister. İyi müzikleri sever, sanattan çok hoşlanır. Çocuklarına tutumlu olmayı öğretecektir. Çocuklarına karşı saygılı bir dinleyicidir. Çocuklarına karşı biraz sert olabilir.

Oğlak Erkekleri

İnsanlara karşı mesafeli ve utangaç bir duruşu vardır. Oldukça ihtiraslı davranışlara sahiptir. Oğlak yalnız olmayı arada bir yalnız kalmayı ister ama pekte tercih ettiği bir şey değildir. Oğlak beğenilmeyi ister. Kimi zaman oldukça gerçekçi ve ciddidirler, kimi zaman oldukça şakacıdırlar. 

Maceracı insandır oğlak. Zamanla gelişme gösterirler. Çabuk pişman olurlar. Oldukça sadık ve ailelerine bağlıdırlar. Kendilerine eş olarak yemek yapabilen ve anneliği becerebilecek bir eş ararlar. Karşı cins konusunda biraz utangaç ve tutuktur. İyi bir aile babasıdır. Kendisine saygı gösterilmesini her zaman bekler. Çocuklarını çok sever ama asla şımarık yetiştirmeyecektir.

0 yorum:

Yorum Gönder