Pages

14 Aralık 2014 Pazar

Yay Burcu



Grubu: Ateş

Uğurlu Gün: Perşembe


Uğurlu sayı: 3


Uğurlu Taş: 
Turkuvaz, Mavi Topaz 


Uğurlu Renkler: Mor, Menekşe Moru


Uğurlu Çiçekler: Leylak, Mor Menekşe, Salkım


Uğurlu Kokular: Nergis, Menekşe, Zambak


Uğurlu Müzik: Pop müsik


En Büyük Hedef: Dünya çapında ün


En Büyük Hata: Alaycılık


En Büyük İstek: Dünyayı gezmek


Olumlu Huyları


İyimser, güler yüzlü, açık düşünceli, uyumlu, özgürlük seven, dürüst, güvenilir

Olumsuz Huyları

Abartıcı, huzursuz, dikkatsiz, fazla iyimser, sorumsuz, kaprisli, patavatsız

Genel Özellikler

Yaylar genellikle içtenlikleri ve iyimser yaşam görüşleri ile tanınırlar. Geçmişlerden çok ders çıkartırlar. Özgürlüklerine düşkündürler. Pratik insanlardır. Gerçekçi eylemler yaparlar. Kavrama yetenekleri gelişmiş olduğu için ele aldıkları her işi başarıyla sonuçlandırırlar. Her zaman özgür olduklarını hissederler. Kesinlikle özgürlüklerine karışılmasını istemezler. Başkalarının duygularına pek önem vermezler, fakat kendileri içtendirler. Yaylar bilmedikleri şeyi araştırıp keşfetmeyi, edindikleri bilgileri daha sonra kullanmak için depolamayı severler. Yabancı dil onlar için oldukça çekici bir konudur.

Gezmeyi, yeni insanlar tanımayı, yeni kültürler görmeyi çok severler. Yay burcu hep daha iyiye, daha gelişmişe yönelme arzusu taşır. Gerçek bir demokrattır. Herkese eşit davranır. Yaşamlarında hep bir amaçları olur. Aynı anda ilgilenebileceği bir kaç konu olduğundan mutlu olan kişilerdir. Yorgun hissediyorlarsa sıkılmışlar demektir, değişikliğe ihtiyaçları vardır. Yay ilgisini çekmeyen durumlar ve insanlar karşısında sıkılır ve sıkıldığını belli etmekten de kaçınmaz. Bu gibi durumlarda bulunduğu ortamdan uzaklaşmak, yok olmak bir yay için son derece kolaydır. 

Değişken bir burç olan yay, hayatında ki değişimlere de kolayca uyum sağlar. Konuşkan, sıcak ve dürüst yapıları gereği insanlarla kolayca ilişkiye girebilirler. İyi konuşmacıdırlar. Tartışmayı ve birlikteliği severler. Sıcakkanlı, ateşli, çabuk öfkelenen insan olmalarına karşın içlerinde kötülük yoktur. 

Alışkanlıklarını kolay değiştirirler. Gergin ve huzursuz insanlardır. Başkalarını dikkatsizce incitebilirler. Kimi yaylar yalana yatkın olurlar ve kendilerini dahi kandırırlar. Hareketliliği sever, bilgilerini kullanmaktan hoşlanırlar. Çocuklarına iyi ve sıcakkanlı davranırlar. Çocukların ilgilerini iyi yöne kanalize ederler. Yay çocukları mutlu ve güler yüzlü olurlar. Yay çocukları disiplini pek sevmez ve kendilerini bağlanmış gibi hissederler. Oyunu çok severler.

Yay Kadınları

O her yerde yalnız yaşayacaktır. Yaylar çok bağımsızdır. Yayların aile bağlarına garip bir uzaklıkları vardır. Açık sözlülüğü ve utandırıcı sorularıyla sizi gayet zorlayacaktır. Yayların çoğu arkadaşlıklarıyla aşkı karıştıracaktır. O ne hissederse ne düşünürse onu söyler. Onun patavatsızlığı doğal olarak anlaşmazlıklara, ateşli kavgalara, en azından incinmelere neden olur. Yay erkeği gibi kadını da evlilikten biraz ürker. 

O ilişkilerinde havalı geleneklere uymayan biridir. Sizi kendisiyle eşit olarak düşündüğü için, sizinle aynı davranışları gösterir. Onlar tanıdığınız kadınların çoğundan daha kadınca, daha yumuşak olabilirler. 

Titiz ve dürüsttürler. O kendi ahlakının kötülüklerden uzak olduğunu bilmektedir. Herhangi bir tehlikeden kendini kurtaracak güçtedir. Ancak kalbi savunmasızdır. Sık, sık düşer ve yaralanır. Biraz sakardır. Yaylar paraya önem vermezler. Tatilleri ve seyahet etmeyi severler. 

Mutfak işlerini sevmezler. Ancak sevdiği kişiyi memnun etmek için güzel yemekler tatlılar yapabilirler. Çocukları ona hayran olacaklardır. O, çocukların yakın arkadaşı olacaktır. Çok cana yakın bir ev sahibidir ve misafirperver davranır. Yay kadınının neşeli uyumlu arkadaşlığında insana candan karşılandığını hissettiren bir özellik vardır. 

Yay Erkekleri 

Genelde onun çevresinde bir kalabalık bulunur.Yay iyimserdir. O,şanslıdır. Şansı yaver gitmediği zaman çabucak kendini toparlar. O, dürüst olmayan insanları diğerlerinden ayırır, çevresinde bu kadar çok arkadaşının olmasının sebebi de budur. Onun içtenlikle söylediği sözlere alınanlar eninde sonunda onun söylediği bu sözlerin götü niyetli olmadığını anlayacaktır. Yay arada bir nezaketsiz ve düşüncesizdir. Yayın pek romantik olduğu söylenemez. Yay gelişi güzel ilişkiler peşindedir. 

Kadınlar genellikle yayın davranışlarını yanlış yorumlarlar ve aralarında ki ilişkiyi olduğundan daha ciddi zannederler. Yay hem kalbi hem de kafasıyla düşünür. Her zaman akıllı olmayabilir. Yay erkeğine dırdır yapmayın, ayrılma şantajlarını kullanmayın bu işe yaramayacaktır. Onunla aynı düşünceleri paylaşırsanız o zaman ikinizde mutlu olabileceksiniz.

Erkek çocuklarına daha yakın olacak ve kızlarına daha şefkat gösterecektir. Çocuklar baba imajından çok arkadaş olarak yaklaşacaktır. Çocuklar büyükçe daha da yakınlaşacaklar.

0 yorum:

Yorum Gönder