Pages

15 Aralık 2014 Pazartesi

Kova Burcu




Grubu: Hava

Uğurlu Gün: Pazar


Uğurlu sayı: 4, 8


Uğurlu Taş: Amatist, Yeşim
 


Uğurlu Renkler: Koyu Mavi


Uğurlu Çiçekler: Hercai Menekşesi, Kır Çiçekleri


Uğurlu Kokular: Sümbül, Yasemin


Uğurlu Müzik: Yeni çıkan şarkılar


En Büyük Hedef: Bir çok fırsat


En Büyük Hata: Başkalarını beğenme


En Büyük İstek: Yardım


Olumlu Huyları


Bağımsız, insancıl, arkadaş canlısı, iradeli, yaratıcı, devrimci ruhlu

Olumsuz Huyları

Anlaşılmaz, dik kafalı, sabit görüşlü, huysuz

Genel özellikleri

Kova, insan sevgisiyle tanınır. Hayallerle pek işi yoktur. Gerçeklerle uğraşırlar. Kendilerini gerçeğe adamışlardır. Yenilik ve değişiklikten yanadırlar. İleri görüşlerine karşı inatçı ve sabit fikirli olurlar. İlişkilerinde hep bir mesafe vardır. İlkeleri sonuna dek savunurlar. Başkalarının düşündükleri ile ilgilenirler fakat kendi düşüncelerini kolay kolay değiştirmezler. Dinlediklerinde anlaşılmayı isterler. Aile yaşamında biraz zorlanırlar. Genelde yalnız yaşamayı tercih ederler. Yaratıcılıklarını kullanacak işlerde zevkle çalışırlar. Sıradan tek düze işler onları çok sıkar. Hep yeni keşiflerin peşindedirler. Oldukça meraklı ve her şeyi öğrenmeye çok isteklidirler.

Zekasına ve bilgisine güvenirler. Hedeflerine ulaşabilmek için her şeyi göze alırlar. Kararlı, dingin ve düzenlidir. Başkalarına acayip gelecek davranışlarda bulunmaz ve tuhaf kılık kıyafetleriyle dikkat çekmezler. Güçlü sezgilere sahiptirler. Kovalar sıkıntılarını belli etmezler. Geleneklere ve inandıkları fikre bağlı tavır içinde davranırlar. Şayet insanlar tarafından anlaşılmadığını hissederse kendi dünyasına çekilip yalnızlığı tercih edeceklerdir. Kararlı,inatçı bir tavır içinde bulunsa bile asla ön yargılı değildirler. Araştırmadan peşin hükümlere varmazlar. Kova, hemen karar vermez, iyice incelemeden tek bir adım bile atmaz.

Genelde insanların değişmesi gerektiğine inanırlar. Sosyal ilişkilerindeki yetenekleri, sadakatleri, adaletli davranış biçimleri sayesinde pek çok insan tanır ve dostluklar oluştururlar. Paraya çok önem vermez. Sorumlulukları ile yaşamayı ve tatmin etmeyi tercih eder. Kendi dışında  gelişen ve ortaya çıkan değişimlere karşı dirençlidir. 

Otoriter bir sistemle karşı karşıya kaldığında ciddi isyanlar görülebilir. Emir almaktan hiç hoşlanmazlar. Kova tutkulu ve sevgi dolu bir davranış biçimi de sergiler. Kova çocuklarının iyi yetiştirilmiş ve özgür olmalarını isterler. Çocuklarıyla iyi ilişkiler kurarlar. Çocuklarının  düşüncelerine değer verirler. Kova çocukları akıllı olur. Müziği severler. Çabuk öğrenirler ve karneleri her zaman iyi gelir. 

Kova Kadını

Kovayı çekici kılan, onu tanımanın imkansız gibi görünmesidir. Bu durum kovaya gizemli bir çekicilik kazandırır. Bu kadınların ne yapacağını anlamak neredeyse imkansız gibidir. Çoğu zaman sizin içinde bulunduğunuz zamana uyum sağlayamaz. Kimi zaman aykırı ve çılgın gibi tanımların yakıştırılmasıyla karşı karşıya kalır. Oldukça zekidir. Kova aşık olduğu zaman oldukça sadıktır. Özgürlüğüne oldukça düşkündür.

Size olan aşkı, onun başka konulara sevgi duymasına engel değildir. Size zamanının büyük bir bölümünü ayırıyorsa, gerçekten aşık olmuştur. Sakın ona baskı yapmayın. Onu seçim yapmak zorunda bırakırsanız özgürlüğünü seçmekte bir an bile tereddüt etmeyecektir. 

Klasik bir eş yada anne olmasını beklemek çokta doğru olmaz. İyi bir ev sahibidir. Çocuklarının geleceğini iyi planlar ve yönlendirir.

Kova Erkeği

Kovanın tipik aşık davranışlarını sergileyeceğini düşünmek yanlış olur. Güvenilir bir arkadaşlıkta aradığınız her şeyi onda bulabilirsiniz. Kova herkesden hoşlanır, Herkes onun arkadaşıdır. Kova kendi duygularını açıkça göstermek istemez. Tüm dikkatine rağmen kovada aldatılabilir. Takım çalışmasına yatkındır. Her insana belli ölçüde değer verir. Kova için herkes özeldir. Kovaların çok azı bencil ya da basittir. Kova, kendisinden bir şeyler gizlendiğini hissederse çözünceye kadar uğraşacaktır. Onu elde etmek istiyorsanız biraz oyunlara başvurmalısınız. Bir kadın tarafından umursanmadığı zaman dikkat kesilecektir. Kovalar kibar ve kendi hallerinde olabilirler. 

Özgürlüklerini kısıtlamayan aşkı baskı unsuru olarak kullanmayan kadınlara hayranlık duyar. Kıskançlık ona göre değildir. Sekse pek düşkün olduğu söylenemez. Onun yüreğini ısıtan her şeyin kesinlikle desteklenmesi gerekebilir.

2 yorum: