Pages

15 Aralık 2014 Pazartesi

Balık Burcu




Grubu: Su

Uğurlu Gün: Perşembe


Uğurlu sayı: 7


Uğurlu Taş: Akvamarin, Mercan, Yeşil Safir


Uğurlu Renkler: Deniz Mavisi


Uğurlu Çiçekler: Beyaz Gül, İnci Çiçeği, Zambak


Uğurlu Kokular: Zambak, Kiraz Çiçeği


Uğurlu Müzik: Hafif Müzik


En Büyük Hedef: Rahatlık


En Büyük Hata: Kendinizi kötülemeniz


En Büyük İstek: Dünyayı dolaşmak


Olumlu Huyları


Özverili, yol gösteren, fedakar, güçlü sezgilere sahip, sevimli, duygusal, kolay etkilenen, iyi kalpli, merhametli, anlayışlı.

Olumsuz Huyları


Aşırı kırılgan, bağımlı, çelişkili kişilik, dikkatsiz, gizliliği seven, kararsız.


Genel Özellikleri


Sabır ve eli açıklık önemli özelliklerinden biridir. İkna kabiliyetleri iyidir. Hemen hemen herkesle iyi anlaşırlar ve uysaldırlar. Her tür çevreye kolaylıkla uyum sağlarlar. Genellikle hayal dünyasında yaşarlar. Yaşama karşı yaklaşımları ciddi ama gerçekçi değildir. Çift karakterlidirler. Bu kişiler karşı taraf için bir bilmecedir. Önemsiz konularda gizliliği önemli tutarlar ama gizliliğin olduğu konularda bazen ağızlarını tutamazlar. Balıklar dış etkenlerden anında etkilenirler. Güçlü bir mizah duygusuna sahiptirler. Alaycı tavırları pek hoş karşılanmaz. Kendi kendilerinin dahi düşmanı olabilirler. 


Olabilecek her tür terslikten korkarlar. Çevrelerinde ki insanlar tarafından anlaşılmadıklarını düşünürler. Duyarlıdırlar ve hatalarını kabul edip üstlenmezler. Sanat konusunda oldukça yeteneklidirler. Geleneklere kesinlikle bağlı değillerdir. Ürettikleri farklı düşüncelerin hangisinin daha iyi olduğuna karar vermekte zorlanırlar.


Neredeyse uygulamada olanaksız olanı isterler. Balıklar evliliğin sorunlarıyla kolayca uyum sağlayamaz ama çok iyi bir aşık, duygusal bir sevgili olabilirler. Disiplin gerektiren işlere uygun değillerdir ama hizmet sektöründe disipline uyarlar. Konforlu evde yaşamak isterler. Konuk severdirler. 


Çocuklarına disiplin veremedikleri için çocuklar şımarık olur. Başkalarının fikirlerinden anında etkilenirler. Kafalarını kolay kolay toplayamazlar. Yarışmacı değillerdir. Kişisel tartışmaları sevmezler. Kaçacak bir yol bulamadıklarında inatçı, dik kafalı ve çekilmez insanlar haline gelirler.


Balıklar değişimlere çok çabuk ayak uydurur. Kendilerini sevdirirler. Bir işi ellerine aldıklarında pratiğe döktüğünde dahi irdelemeye devam eder. Çekingen oldukları halde kurallara ve sisteme karşı gelmekten korkmaz. Sezgileri sayesinde istedikleri sonuca hemen varırlar. Balık, idealist, hassas ve kendini feda etmeyi seven bir karaktere sahiptir. Utangaçlık ve çekingenlik tipik balık özellikleri arasındadır. 


Balık Kadını


Güzle kızlar olup modern ve özgürlüğe karşı olan düşkünlükleri ve o soğuk duruşları onları iyice çekici kılar. Etrafı her zaman erkeklerle çevrilidir. Balığın her konuda olduğu gibi aşk konusunda da kısmetleri açıktır. Gizemli ve duyarlıdırlar. Dişiler arasında ki en tehlikeli burçtur.


Bütün zorluklar karşısında yumuşaklığını her zaman korur. Bu yumuşaklık karşısında bütün erkekler gevşeyecektir. Ne kadar rahat olduğunu görürseniz sizde rahatlayacaksınız. Fakat siz onun nelerle mücadele ettiğini asla anlayamazsınız. O içinde neler yaşadığını belli etmez. Sadece sevilmek ister. Bunun dışında her şeyin üstesinden çabucak gelir


Balık kadınları bazen nedeni belli olmayan karamsarlıklara kapılabilir. Nedenini kendisi bile bilmez. Yersiz duygularından kurtulmak içinse dostlarına ihtiyacı vardır. Dostları yanında olduğunu mutlaka belli etmesi gerekir. Çocuklarına disiplini öğretemediği için çocuklar çok şımarık ve ukala olabilirler. 


Balık Erkeği


Beklenmeyen farklı farklı davranışlar sergilediği için ince hesaplar içinde olan biri olarak gözükse de aslında böyle biri değildir. Zamanla güçlenen ön sezilere sahiptirler. Kimi zaman hayallerle gerçekleri birbirine karıştırırlar ve bundan dolayı hayal kırıklıkları yaşıyabilirler. 


Bir balıkla beraberseniz ya onunla yükselirsiniz ya da batarsınız. Ayağına gelen fırsatları başka işlerle ilgilendikleri için görmeyebilirler. Kafasına koyduğu şeyi ne olursa olsun yaparlar. Yeter ki bir kez bunu aklına koysun ve işin ucundan tutsun. Balıklar sırlarından pek kimseye bahsetmezler. Kimi anlattığı sırlarından kötü niyetli insanların ellerine geçeceğini düşünmezler. Yapması gereken bir şey varsa kimseye danışmadan bunu yapacaktır.


Sınırsız bir güven ve sadakate ihtiyacı vardır. Hemen alınırlar bundan dolayı onun alınacağı şeyleri yapmayın.Son derece sosyal olduğu için kadın ve erkek arkadaşlarına eşit derecede ilgi gösterirler. Bu sizi rahatsız edebilir. Fakat ona ihtiyacı olan anlayışı göstermelisiniz ve bu şekilde mutluluğa ulaşabilirsiniz.


1 yorum: