Pages

9 Aralık 2014 Salı

Başak Burcu






Grubu: Toprak


Uğurlu Gün: Çarşamba


Uğurlu sayı: 5


Uğurlu Taş: 
Koyu Mavi Zafir, Yeşim, Akik


Uğurlu Renkler: Açık Sarı, Açık Mavi


Uğurlu Çiçekler: Açelya, Lavanta Çiçeği


Uğurlu Kokular: Leylak, Limon, Sardunya


Uğurlu Müzik: Eski Şarkılar


En Büyük Hedef: Toplum tarafından beğenilmek


En Büyük Hata: Çekingenlik


En Büyük İstek: Başarılı Olmak


Olumlu Huyları


Düzenli, inceleyici,dürüst, titiz ve dakik.


Olumsuz Huylar


İnce eleyip, sık dokuyan, kuruntulu, zorluk çıkaran, geleneklere bağlı, önemsiz şeyler üzerinde fazlaca duran.


Genel Özellikler


Ayrıntılara takılarak işlerini iyi yaparlar ama ayrıntılar işin önüne geçmeye başlarsa işten yavaş yavaş kopmalar başlar. Kendi yaptıkları işlerde eksik ve yanlış bir taraf olduğunu hiç düşünmez ve kabul etmezler. Başkalarına iş bulmak için oldukça çaba harcarlar. Çok özverili olarak çalışır, ancak lider olmayı sevmezler. Değişik bir yapıya sahip olması olaylara adapte olurken sorun yaşamamasını sağlar. İçgüdüsel olarak insanların ihtiyaçlarını göz ardı ederek, diğer insanlarınkine uyum sağlama çabası başağın kendi gerçeğinden uzaklaşmasına neden olabilir. Her şeyi araştıran bir yapısı olduğu için başladığı bir işi bitirmekte zorlanabilir. Göz önünde değilde arka planda çalışmaya başlarsa verimi daha da yükselir. Bir işe başlamadan önce daha önce edindiği tecrübeyi tekrar gözden geçirir.Daha önce edindiği tecrübeyi diğer insanlarla paylaşmak, onların kullanımına sunmak tipik bir başak özelliğidir. Kendilerini kullandırtmazlar, bir yere kadar yardımcı olsalar bile sınırı geçtikten sonra dur demesini bilirler. Sürekli hareket halindedirler, gevşemek onlara göre değildir. 


Hep bir bilgi arayışı vardır. İş hayatlarında, öğrencilik yıllarında hep kendilerini kanıtlama çabası içindedirler. Tutucu sayılabilecek özellikleri vardır. Herhangi bir sorun karşısında hemen bütün ayrıntıları ile incelemeye koyulurlar. Bu yüzden iyi araştırmacı olurlar. Hayat boyu her şeyin en iyisini ve en güzelini istedikleri için herkesi, her şeyi eleştirirler. Kolay kolay hiçbir şeyden hoşnut olmazlar. Diğer insanlara yardım ederken fedakar bir yapı sergiler, verdiği hizmeti, ettiği yardım kabul edilmez yada görmezden gelinirse, insanların dikkatini çekmek ister bunun içinde kendisinin harcanmış olarak göstermeye çalışır.


Sık sık kendilerine olan güveni yitirebilirler. İnsancıl tutkuları kimi zaman fazlaca buldukları için ve bu duyguları tam olarak anlayamadıkları için duygusal insanlarla pek anlaşamazlar. Özel konuları konuşmaktan pek hoşlanmazlar. Açık sözlü ve dürüsttürler. Her şey kurallara uygun olarak yapılmalıdır. Açık fikirli insanları severler. Kusursuz insanın peşinde oldukları için zor evlenir ve duygusal ilişkilere pek önem vermezler. Doğallık meraklısı oldukları için sebze en çok tercih ettikleri arasındadır. Başaklar genelde sahip olduklarından daha fazlasını hak ettiklerini düşünürler ve başarı avuçlarından kayıp gider. Maddi şeyleri çok sever ve dış görünüşe çok önem verirler. Soğuk bir görünüşleri vardır. Okumayı çok severler. Zor arkadaş seçerler. Başak burcu insanının ağzından çıkan sözler her zaman aklından geçen olmaz. Kimi zaman düşünceleri duyguları ile çelişebilir. Güler yüzlü davranmalarına rağmen utangaçlıktan kendilerini oldukları gibi gösteremezler.


El işlerinde hünerlidirler. işlerinde güvenle çalışmak isterler. Çocuklarına karşı hoşgörüsüz davranırlar. Onlardan çok şey beklerler fakat bunun içinde her tür özveride bulunurlar.


Başak Kadınları


Başak kadının başı hep diktir. Aslında utangaç bir tiptir. Kendi mutluluğu için yapması gereken neyse onu yapar. Birisine aşık olursa ve buna inanıyorsa bu inanç her şeyin üstündedir. Başak oldukça pratiktir. Başakta gizemli, sakin, bekleyen bir özellik vardır. Her şeyde kusursuzluk arar, bu kendisinin de kusursuz olduğu anlamına gelmez. Başak hiç kimsenin hiçbir işi kendileri kadar düzgün ve iyi yapmadıkları inancı vardır. Aynı zamanda dakiktirler. Hata yaparsanız yaptığınız hatayı kabul edin ve onunla tartışmayın. Kolay kolay aldatılamaz. Art niyetli değildir ama kesinlikle aptalda sanmayın. Ona yaklaşırken oldukça dikkatli ve sabırlı olun. Zarafeti elden elden bırakmayın. Başak yaşamının sonuna kadar her şeyde kusursuzluk arar. 


Başak Erkekleri


Aşkın tanımı başak için farklı bir değer ifade eder. Onun için aşk sözcüğü kendisini karşılıksız ailesine, arkadaşlarına kendisinden daha zayıf ve güçsüz olanlara adamakla ifade edilir. İçgüdüsel olarak hep bir çalışma aşkı içinde vardır. Gelişimini tam olarak tamamlamış olan başaklar bile, bencillikten uzak bir hizmetin içinde olamamanın hoşnutsuzluğunu hissederler. Dramatik yaklaşımla, duygusal vaatler, yılışık sevgi kesinlikle başağa göre değildir. Aşkta da kalitenin peşinde koşarlar. İlişkisinin her hangi bir sebeple sona ermesi başağı olabildiğince insanlardan uzaklaştırıp yapabileceği en zor işe sürükler. Bekarlığa daha rahat katlanırlar. Kaderci insanlardır. İncelikle baştan çıkarmanın ustasıdır. Doğru insanı bulmak için acaleci davranmayacaktır.


1 yorum: