Pages

10 Aralık 2014 Çarşamba

Terazi Burcu





Grubu: Hava

Uğurlu Gün: Cuma


Uğurlu sayı: 6


Uğurlu Taş: 
Opal


Uğurlu Renkler: Açık pembe, Açık Mavi, Turkuaz


Uğurlu Çiçekler: Pembe krizantem, Pembe gül


Uğurlu Kokular: Gardenya, Yasemin, Orkide


Uğurlu Müzik: Romantik Şarkılar


En Büyük Hedef: Toplum tarafından beğenilme


En Büyük Hata: Kendini beğenme


En Büyük İstek: Değerlerinizin anlaşılması


Olumlu Huyları


Uyumlu, duygusal, diplomatik, zarif, kültürlü, içten, iyi niyetli


Olumsuz Huylar


Kararsız, kinci, değişken, kolay etkilenebilen, aşırı ciddiyet,

Genel Özellikleri

Teraziler güçlü bir adalet duygusuna sahiptirler. Herkese iyi davranmak isterler. Kendilerini her zaman olduğu gibi gösterip, oldukları gibi kabul edilmek isterler. Verdikleri kadar almak isterler. İlişkileri bu konuda dengeli olursa mutlu olurlar. Terazi kimi zaman mesafeli, soğuk ve duygusuz gibi gözükse de aslında bu görünüm kaynağını tarafsız ve net gibi gözükse de aslında görünüm kaynağı tarafsız ve net olma isteğinden alır. 

Terazi eyleme geçmekten korkmaz. Cazibesini ve çekiciliğini amaçlarına ulaşmakta kullanmaktan da çekinmez. Yöntemleri işe yaramadığı zaman saldırganlaşır. Terazi amacını olduğu gibi bırakarak, hiç bir açıklamaya gerek duymadan, kendisine bir yol çizmekten çekinmez. Terazinin kendi eksikliklerini tamamladığı bir eş arayışı her zaman devam eder. Terazi, ihtiraslı, aşka doymayan ve romantik bir yapıdadır. Terazi içinde yaşadığı çevrenin iyi olmasını ister. 

Teraziler iyi bir öğreticidir. Ön sezgileri de hayli güçlüdür. Terazilerin kimi zaman duygu kimi zaman da fikir yönleri ağır basar. Terazilerin dengesi bozulduğu zaman çevrelerine de zarar verip, sinir hastalıklarına yakalanan, aşırı gergin, öfkeli, paranoid bir tablo sergileyebilirler. 

Teraziler çok yönlü, yetenekli, kendilerini değiştirebilme özelliklerine sahiptirler. Çok ender sert çıkış yaparlar ve karar vermeden önce her şeyi iyi bir şekilde tartarlar. Zorlanmaya hiç gelemezler. Üstelenirse sabır ve kibarlıklarını yitirip kaba olabilirler. Nazik ve kibar konuşur istediklerini iyi anlatırlar. Güzel şeylerden hoşlanırlar. Arkadaşlarının sahip olduklarını kıskanıp onlardan daha fazla şeye sahip olmak için hileli yollara başvurabilirler. Kimileri kıskanç ve kendini beğenmiş olabilirler. Kimileri de kendi ilkelerinden vazgeçmenin kişiyi küçük düşüreceğine inanırlar. Yalnızlığı pek sevmezler. Kimi zaman yalnız kalıp düşünmek ve olayları değerlendirmek isterler. Terazilerin iyi yargı yetenekleri vardır. Kimi zaman nazlı, iyi huylu ve durgun bir şekle girerler. 

Adaletin yerini bulması için ellerinden geleni yaparlar. Terazile, uyumlu, her şeyin güzel ve düzenli olduğu bir dünya isterler. Teraziler güvenilir insanlar oldukları için arkadaşlarını düş kırıklığına uğratmazlar. Zor sinirlenirler ama göründükleri kadar da yumuşak değillerdir. Teraziler entelektüel ve yeniliklere önem veren kişilerdir. Başkalarının görüşlerini dinlerler. Başkalarından kolay etkilenirler, ancak bunu yaptıkları için de pek memnun olmazlar. Çabuk aşık olurlar. Hemen duygusal ilişkilere girerler. Her zaman bağlı değillerdir ama tam bir birliktelikte açık ve dürüst davranırlar. Dans etmeyi ve müzik dinlemeyi severler. Teraziler güzel sanatlarla ilgili herhangi bir işte başarılı olabilirler.

Genellikle bir işe başlarken bir ortak edinirler. Zor ve hoş olmayan çalışma koşullarında kesinlikle çalışmazlar. Terbiyeli çocukları severler. Çocuklarını anlar ve zekice sevgilerini gösterirler. Onların görüşlerine değer verip onlara saygı gösterirler. Çocuklar üzerinde disiplin kurmazlar. Terazi çocukları iyi arkadaş olurlar.

Terazi Kadını

Kafası bir erkek mantığıyla çalışır. Oldukça zeki ve tartışmaya yakın tiplerdir. Terazi kendi başına bir kavgayı başlatabilir, sürdürebilir ve bitirebilir. Ne var ki bu monolog süresince onun çekiciliği karşısında ölebilirsiniz. Rahatlıkla ikna edebilme özelliği vardır. Oldukça dikkatlidirler. Onun tartışmaları adil bir karara varma arzusuna dayalıdır. Çalışmayı her zaman severler. Onun her zaman ihtiyaç duyduğu şey arkadaşlıktır. Terazi ekip çalışmasına çok yatkındır. 

Birlikte olduğu kişinin atak davranışlarla yanlış bir şey yapmamasına ve düşüncesizce kararlar vermemesine dikkat ederler. Terazi standart anne kavramıyla çocuklarına bir anne gibi davranmayacaktır. Çocuklarını oldukça terbiyeli yetiştirecektir. Normal şartlarda çok yumuşak olsalar da gerektiğinde sert olacaktır. O çocuklarını asla ihmal etmez.

Terazi Erkeği

Sorduğunuz her soruya mutlaka cevap verecektir. Sorunlarınızın bir kısmını değiştirecek, diğerlerini de tartışacaktır. Terazi erkeği huysuz ve dengesiz olabilir. Aşk da içinde olmak üzere her şeyi mantığa uydurma çabası sizi çileden çıkartabilir. Terazinin çekiciliğine rahatlıkla kapılabilirsiniz. Terazi bir kez kararını verdikten sonra da yanlış bir şey yaptığından kuşkuya düşerse, hiç bir uyarıda bulunmadan kararından vazgeçebilir. Başkalarının duygularını incitmekten nefret ederler. Hayır demekten nefret eder. Teraziler, arkadaşlıkla aşkı birbirlerine karıştırırlar. Teraziler çoğunlukla kalp kırıklığına uğrayıp acı çekmezler. Şayet acı çekerse terazinin çektiği acı, hayal bile edilmeyecek kadar yıkıcı olabilir.

Sizin bütün sırlarınızı öğrenmek onun pek de ilgisini çekmeyecektir. Karışıklıktan nefret eder, ruhsal dengesini ayakta tutabilmek için her şeyin uyum içinde olması gerekmektedir. Çocuklar onun adalet duygusundan her zaman yararlanacaktır. Teraziler için önce eş sonra çocuk gelir.



0 yorum:

Yorum Gönder