Pages

6 Aralık 2014 Cumartesi

Aslan Burcu





Grubu: Ateş

Uğurlu Gün: Pazar


Uğurlu sayı: 1 ve 4


Uğurlu Taş: 
Sarı Safir, Sarı Pırlanta, Sarı Topaz


Uğurlu Renkler: Koyu Sarı, Altın Sarısı, Turuncu


Uğurlu Çiçekler: Sarı Krizantem,Kırmızı Gül


Uğurlu Kokular: Misik, Portakal Çiçeği, Gül


Uğurlu Müzik: Neşeli Parçalar


En Büyük Hedef: Zafer


En Büyük Hata: Övünmek


En Büyük İstek: Sahip Olmak


Olumlu Huyları


Yüce gönüllü, eli açık, coşkun, yaratıcı, heyecanlı,iyi bir örgütleyici, geniş düşünceli.


Olumsuz Huylar


Kabadayı,züppe,kendini büyük gören,hoşgörüsüz,sabit fikirli,kibirli,iktidar delisi.


Genel Özellikler


Yüce gönüllükleri ve hareketli kişilikleri ile tanınırlar. Aslan kraldır, önderdir. Başkalarının hayatlarını onlardan daha iyi düzenleyebileceğine inanırlar. Karşısındakilerde bunu kabul ederlerse her şey yolunda gider. Her şeye karışmak ve kibirli olmak ışıl ışıl parlamak ve odak noktası olmak isterler. Güler yüzlü, heyecanlı, etkileyici, başkalarının yaşamına bile ışık getiren, bunu görev olarak kabul eden iyimser kişilerdir. Yüce gönüllüdür. Her zaman dürüstçe ve mertçe dövüşür, hiç bir zaman sırttan vurmaz. Bağışlayıcıdır ama buna rağmen kişiliklerine ilişkin konularda aşırı duyarlı olur, olayın boyutu ile orantılı olarak konuyu kolay kolay unutmazlar. Genellikle başarılıdırlar ve bununla da övünürler. Zor durumda kaldıkları zaman şans onların yanındadır. Olgunlaşmamış tipler fazla züppe ve aşırı güvenli olurlar. Kimi zaman atıp tutan tipler olup, sahip olduklarından daha fazla şeye sahipmiş gibi gösterebilirler. Başkalarını çok kolay eleştirir, kimi zaman son derece resmi olurlar. Lükse ve zevke düşkündürler.


İstediklerine sahip olabilmek için borca girebilirler, pahalı şeylere sahip olmak isterler. Para sadece lüks için bir araçtır. Kendilerine güvene, açık sözlü insanlar oldukları için herkesin kendileri gibi olduğunu düşünürler, tersi davranışlarla karşılaştıklarında üzülür ve öfkelenirler. Gururlarından dolayı kendilerinden asla kuşkulanmazlar. Düzgün karakter analizi yapamaz ve yanlış arkadaş seçerler. Sorumluluk taşıdıkları zaman bu güveni hak etmek için ellerinden geleni yaparlar. Şayet böyle bir konuma ulaşmazlarsa da haylaz, tembel, hırçın ve geçimsiz olurlar. Dramatik olaylara  bayılırlar. İstemedikleri bir işi yapmak zorunda kalırsa savsaklar, kötü bir şey yapmaktansa hiç yapmamayı tercih eder. Çok savurganlardır. Para ellerinden akar gider. Entellektüel bir tartışmada olduklarından daha fazla bilgi sahibi görünürler.


Çok zor olmakla beraber depresyonla yıkılabilirler, fakat kısa sürede kendilerini toparlarlar. Çok zor evlenirler. Aşklarını çok büyüleyici bir şekilde gösterirler. Aslan kadınları evliliklerinde direksiyona geçmek ve evde başrolü oynamak isterler. Kadın ya da erkek duygusal ilişkilerinde kedi fare oynamayı severler. İstedikleri kişiyi elde etmek için her tür riske girerler. Flörtlerinde dürüstlerdir. Kendilerini gösterebilecekleri herhangi bir işten mutlu olurlar. Patronları saygıdeğer, işi de güzel ise köle gibi bir istekle çalışırlar. Sıkıcı işleri sevmezler. Büyük evlerde yaşamayı severler. Yaratıcı olmak, duygusal bir ihtiyaç değil, aynı zamanda egonun kendini ifade etme yöntemidir. Bilinçli ya da bilinçsiz bir şekilde dikkati çekme ve kahraman olma arayışındadır. Doğuştan asil olan aslan, her zaman en iyiyi yaptığı ve en iyi bildiği düşüncesinde olduğu işin, çevreyle ilişkilerinde edineceği fırsatları ve kazançları kaçırma tehlikesiyle de karşı karşıyadır. Yaratıcılığı güçlü bir şekilde ortaya çıkan aslan, genellikle teoride oluşturduklarını hayata geçirmekte de başarılıdır. Kendi istemediği değişiklikler karşısında direnirler. Egoları, yanlış olduğunu bilmelerine rağmen yollarından dönmez ve kendi fikirlerinden asla vazgeçmezler.

0 yorum:

Yorum Gönder